¤ Fredagar. Vilken känsla.

Inga tunga funderingar har lägrat sig över mig under dagen. Men i morgon har jag bara tre saker att välja mellan.

1. Städa.
2. Laga i ordning plojomobilen (Jag talar om för er vad jag menar en annan dag.)
3. Visa upp min senaste innovativa kreation: TPG (En alldeles ekivok uppfinning.)

Jag borde förmodligen ha fler planer än så här. Men det vill inte ta sig just nu. Men i morgon hoppas jag på ett lite längre inlägg med bilder från min galna värld.

Finns det någon som har en monokel? Eller en fiol med stråke, ett dragspel eller en melodica? Jag talar om vad jag vill åstadkomma senare. Det finns vissa som vet det. Men för de som inte vet så återkommer jag senare. ;)

Idag har jag fotograferat en narig björkstam. Varför? Det vet jag fan inte själv... Shhhh!

Det finns många dimensioner. Men den andra och tredje är mest påtagliga. Den andra är abstrakt. Den tredje är verklig. Den första är däremot så logisk så den nästan är oförklarlig. Den är visserligen en grund. Men förutom det, vad har den för något syfte. Har den ens ett estetiskt värde. En linje är bara en punkt som förlängs i en evighet. Men där andra dimensionen tar vid bryts den, och får djup först då en tredje dimension tillkommer.

1D: _______________
2D: I ==================I
3D: Kolla över axeln, rakt framför er... Eller kolla vart än sen ni vill. Den finns där. Den är påtaglig. Den kan vara mjuk, hård, len, sträv, intressant, tråkig, vacker, ful, ren, smutsig, levande, död.... Ja den är nog det enda som egentligen finns. Rent materiellt alltså. 

¤ Så har dagen vänts

Undrar jag hur många torsdagar jag har levt nu. Det ska inte vara så svårt eftersom det går 52 torsdagar på ett år. Men frågan är om någon har fallit bort och hur ofta det sker. Vissa år har ju bara nån enstaka dag den 52:a veckan. Om man gör en snabb uträkning och inte tar hänsyn till de eventuellt bortfallna torsdagarna så har jag nu levt 1713 torsdagar. Och med lite tur har jag minst lika många kvar att leva.

Det är såna här dagar när man knappt varit utanför sina dörrar får djupa tankar. Jag undrar jag hur många år en gran kan tänkas leva. Titta på den här. Det är frågan om den här granen är inne på sin dödskamp med tanke på antalet kottar den sprutar ur sig. Eller om den bara talar om för granvärlden att den minsann är herre på täppan?



Tallar räknas tydligen inte. För det finns en tall i Filipstad som måste vara minst 300år. Förmodligen mer. Undrar jag hur mycket den här granen skulle kunna berätta om historien om den kunde. Kanske kunde den berätta sanningen bakom skrönorna och göra en mycket bra källkritisk analys. Tur att den inte blivit papper. Den kanske till och med skulle kunna tala om ifall branden i gamla skolans tomma lokaler var anlagd.

Människans liv är så tragiskt kort.
Man dör, och glöms så snart bort..

Om man ej lyckas att bli känd:
Glömd? Så snart man blir bränd.

Då livet ändas och tar slut.
Så också om det sker akut.

Kan du vara säker och veta helt visst!
Att du ej fler gånger kan få det trist.

Så lev ut livet nu, och se till att må bra!
För du kanske ska dö denna da'?

¤ Det är inte bara jag

Hej igen. Idag har funderingarna krestsat kring om rosa verkligen är en bra färg för en vars favoritfärg är grönt. Men hade världen bara varit grön så hade den varit lika tråkig som om den bara vore rosa. Grönt såväl som rosa är relativt kreativa färger, och tillsammans blir de ett körsbärsträd. Eller ett sånt där prydnadsäppelträd.

Visste ni förresten att det går att göra äppelmos av prydnadsäpplen? Jag är inte hundra just nu. Men jag vill ha för mig att jag har hört det. Testa inte innan ni fått det bekräftat däremot. ;)

Jag skriver just nu en rad halvstarriga och hatiska dikter med glimten i ögat. De kommer senare, och deras innehåll kan klassas som kontroversiella eftersom de är bittra och hatiska. De tillhör den mer seriösa sidan av mig. Medan mycket annat jag gör är rena upptåg och busstreck så är dikterna extremt vassa återspeglingar av min personlighet.

Jag ska snart misspryda bloggen med lite fotografier. Men innan det blir något av det så måste fotografierna tas.

Tänk att en man kan ha så fullt upp med sina tankar att han knappt har tid med annat.

Jorden har två motstående poler. Så även jag.

¤ Hej alla glada!

Hej alla glada och välkomna att ta del av mina tankar och funderingar.

Det kan tänkas att ni inte uppskattar allt jag skriver här. Men haka inte upp er på det. Ibland kan olikheter bidra till att nya tankar och idéer blir överskådliga och får nya infallsvinklar.
Så bara ta emot, jag kommer ta bort all destruktiv kritik och bara titta på den som är konstruktiv.

Anledningen till att jag kallar mig draktvilling är för mig ganska självklar.
Jag är född den 18:de juni 1976. Och är alltså därför både drake och tvilling enligt två olika horoskop.
Finns det ett tredje är ni välkomna att tala om det.
Drakar är kreativa enstöringar eller ledare, Tvillingar är mångsidiga och kreativa.
Så jag har fått dubbelt upp av dessa doser om mina stjärntecken stämmer.

Just nu är bloggen under konstruktion som mycket annat i mitt liv. Så ha tålamod. Det kommer bli både snyggt och mycket när jag blir klar.

Det som inte lockar ögat, lockar heller inte tanken!

RSS 2.0